Főoldal
Adatok
Képek
Videók
Rajzok
Egyéb
Fórum
 

 
A DVD Tartalma:

Ayrton Sennára 10 évvel ezelőtti, az 1994-es San Marinó-i Nagydíjon elszenvedett végzetes balesete után, rajongói még mindig úgy emlékeznek, mint minden idők legnagyobb versenyzője. A család, a barátok, és kollégái emlékeznek meg róla exkluzív és eddig soha nem látott interjúkban a The Right to Win című kiadványban.

Két klasszikus és ritkán látott dokumentum meséli el Ayrton lenyűgöző emberi oldalát, elvonatkoztatva brazil nemzetiségétől, és Ayrtontól a versenyzőtől, teljesen csak a pályán végzett munkájára összpontosítva. A bónusz anyagban az Ayrton Senna Alapítvány belső története szerepel, amely juttatásban részesül az eladott DVD-k árából.

The Right to Win - Jog a győzelemre(52 perces)

„Számára másodiknak lenni egyenlő volt a legnagyobb vesztéssel. Egyszerűen utált veszíteni.” - Jo Ramirez, a McLaren csapat főszervezője.
„Nehezen viselte, ha legyőzték. Ellenem pedig a lehető legjobban utált veszíteni” - Alain Prost, egykori McLarenes csapattársa.
„Szentül hitte, hogy isteni képességei vannak a győzelemre.” - Murray Walker, TV kommentátor.

A teljesen új dokumentumfilmet 40 óra, 2004-ben felvett jelentekből állították össze, a The Right to Win bepillantást enged Senna legendájába 10 évvel halála után.
A kiadványban sok, Sennához közel álló ember szólal meg. Köztük az egykori csapattárs, Alain Prost aki egy teljes történetet mesél el a brazil és a közte lévő bonyolult kapcsolatról. Szerepel még továbbá Gerhard Berger, Damon Hill, Rubens Barrichello, Nicola Larini, Emanuele Pirro, Frank Williams, a McLaren csapat koordinátora Jo Ramirez, a F1 doktora Sid Watkins, Senna pszihológusa Josef Leberer, és Ayrton személyi pilótája, Owen O’Mahony. Egyedülálló betekintést ad továbbá Senna életébe két testvére, Viviane és Leonardo, akik ritkaságnak számító interjút adnak, miközben brazil hitvallásáról Nuno Cobra, a személyi edzője, és sisakjának festője, korai támogatója, Sid Mosca beszélnek.
A film bemutatja Senna karrierjének fénypontjait, a híres Doningtoni győzelmét 1993-ból, a monacói pole pozíciós körét 1991-ből, s a tragikus imolai hétvégéjét is. Megvizsgálja, hogy mi motiválta a pályán és a pályán kívül, és keresi a választ mi tette őt ennyire különlegessé. Ayrton saját szavaival kísérve.

The Lifestyle of Ayrton Senna in Brazil - Ayrton Senna életstílusa Brazíliában (44 perces)

„Úgy hiszen a legfontosabb dolog békében lenni önmagunkkal.”
„Mindenben amiben részt vettem megkaptam a családom támogatását.”
„Amennyire csak lehet isten útján próbálom megérteni az életet.”

Az 1990-91 telén készült The Lifestyle of Ayrton Senna -most pluszban új kommentárral- egyedülálló képed ad a brazil szupersztár kikapcsolódásáról a versenypályától mesze, hazájában. A tengerparti házában látható, a család farmján, s még egy helikopterben amint Sao Paoloóban repked. Imádott repülőgép modelljeivel játszik, vezeti motoros csónakját, gokartozik a helyi gyerekekkel, teljes McLarenes felszerelésében, és amint keményen tréningezik a tengerparton.
Az emberi oldalának egy másik pontjáról mutatkozik be, a farmon végzendő építőmunkákról, az egészség iránti érdeklődéséről beszél. Szerepel továbbá a skóciai Loretto iskolában tett látogatása is, ahol Jim Clark tanult. Az iskolások által feltett kérdésekre váálaszol, úgy mint a vallásosságáról és kedvenc pilótájáról Fangioról.

Racing is in my Blood - A versenyzés a véremben van (52 perces)

„A versenyzés, a versengés a véremben van. A részem, az életem része.”
„A legfőbb dolog az, hogy tanulj a hibáidból, és hogy legközelebb jobban csináld.”
„Mindannyian az érzelmeket keressük, az egyetlen kérdés csupán az, hogy megtaláljuk-e a módját ennek a megérzésére.”

Eredetileg az 1991-es, harmadik világbajnoki címe után készült, most azonban új kommentárral hallható. A Racing is in my Bloodban Senna visszatekint karrierje addigi állomásaira, és megosztja személyes gondolatait. Nevezetes pillanatai is helyet kapnak, úgymint az 1988-as monacói balesete, Alain Prosttal való ütközése 1989-ben, első brazil győzelme 1991-ből. Beszél a hírességgel járó kellemetlenségekkel, a kockázatról, a profizmusában rejlő veszélyekről, és hogy mit jelent számára a vallásosság.
A filmben szerepelnek versenyfelvételek Formula 1-es karriejének főbb állomásairól, és egy egyedülálló betekintő videó a McLaren csapat munkájáról. Korabeli interjúk Ron Dennistől, Jo Ramireztől, Gerhard Bergertől, Jackie Stewarttól, Niki Laudatól, Thierry Boutsentől, Stefan Modenatól, Mauricio Gugelmintől és Gerard Ducarougetól

Különlegességek a DVD-n

Az Ayrton Senna alapítvány (15 perces)

Ayrton Senna álma volt az, hogy segítsen azokon az embereken, akiknek nem volt akkora szerencséjük életük kezdetekor, mint neki, a sportban és az tanulásban. Testvére, Viviane elmagyarázza az Ayrton Senna alapítvány céljait, a project külső embereivel, akik sikerre vitték a törekvést.

Senna első Formula 1-es tesztje (7preces)

Ayrton már karriere kezdetén is jól el tudta magát adni, különösen brazíliában. Három elbűvölő klip mutatja be F1-es karrierjének kezdettét. Az elsőben a híres legelső F1-es próbáját láthatjuk a Dinnigton parkban egy Williams FW08C volánja mögött, Ayrton Senna és Frank Williams nyilatkozatival. A következő lépése a McLarennel volt Silverstoneban, valamivel négy és fél ével azelőtt, hogy csatlakozott volna ehhez a gárdához, ahol Ron Dennis ajánlotta fel neki a lehetőséget. Végezetül egy Tolemant vezetve láthatjuk, annál a csapatnál ahol bemutatkozott élete első nagydíján 1984-ben.

Senna Honda NSX tesztje (5perces)

Ayrton mindig is közel állt a Hondához, és különös érdeklődést mutatott az NSX utcai autó kifejlesztésekor. Suzukai körbe körbe forgását láthatjuk – szó szerint, izgalmas belső kamerás felvételekkel.

Statisztikák

Minden fontos szám Ayrton figyelemre méltó karrierjéből, a győzelmek, a pole pozíciók, a leggyorsabb körök, és a szerzett pontok kaptak helyet benne.

Képgaléria

Egy vetítéses előadás 50 képpel Ayrton Senna karriejéből Keith Sutton archívumából, a brit fotós közeli barátságban állt Sennával.

További Extrák

Senna ’Zene és Kép impressziója’ (20 perc)
Senna az 1994-es szezonra a Williams csapathoz szerződött. Az első lehetőséget a csapat megismerésére az estroli teszt során tehette meg. Ez a színfalak mögötti felvétel bemutatja Ayrton hogyan kezdett el dolgozni versenymérnökével David Brownnal, a technikai igazgatóval, Patrick Headdel, és a csapattársával Damon Hillel. Pár felvételt is láthatunk amint Senna a portugál pályán köröz.


Vissza a főoldalra